Specializare
Proiecte
Proiecte Erasmus
DIGITAL TOOL FOR MENTORSHIP Against DROPOUT 2020-1-RO01-KA201-080088
DIGITAL TOOL FOR MENTORSHIP AGAINST DROPOUT este un proiect Erasmus+ coordonat de Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații ”Gh.Mârzescu” Iași, proiect de combatere a fenomenului abandonului școlar în rândul elevilor între 14-19 ani din țările partenere.
De-a lungul timpului au fost adoptate multe măsuri de prevenire a abandonului, dar DIGI-TOOL MENTORS își propune să găsească o soluție diferită. Deoarece ne aflăm într-o era digitală și toți elevii sunt foarte interesați de computere și telefoane mobile, am decis să creăm un instrument digital care să contribuie la dezvoltarea sentimentul de apartenență la comunitatea școlară, la prevenirea abandonul școlar și a absenteismul, să îmbunătățească capacitatea de adaptare și exprimare în mediul școlar, abilitățile fiecăruia, capacitatea de a planifica o carieră. Rata abandonului școlar în rândul școlilor partenere ne-a determinat să găsim o soluție pentru această problemă.
Profesori cu experiență din școlile partenere, ONG-uri și o universitate colaborează în cadrul acestui proiect astfel încât să crească nivelul de frecvență în școli. Universitatea din Lisabona ne va oferi date științifice și analize ale datelor preluate din școli, iar ONG-urile vor ajuta școlile să identifice nevoile tinerilor pe care să le includă în instrumentul digital. La finalul proiectului, toate analizele și studiile vor fi colectate într-un ghid pus la dispoziția tuturor școlilor care se confruntă cu fenomenul absenteismului.
Prin intermediul acestui instrument digital elevii vor putea alege mentori pe teme specifice, vor dezvolta abilități și talente, vor interacționa cu mentori și studenți din țările partenere, vor putea urma pașii planificării carierei.
Între 30 septembrie și 1 octombrie 2021, în școala noastra au fost prezenți profesori din Valencia, Spania și din Turcia cu ocazia Reuniunii Transnaționale a proiectului Erasmus+ DIGITAL TOOL FOR MENTORSHIP AGAINST DROPOUT. Online au participat profesorii de la Universitatea din Lisabona, Portugalia. Fiecare partener și-a prezentat instituția și echipa de proiect. Coordonatorii au avut în vedere prezentarea regulilor financiare, organizarea activităților viitoare, realizarea raportului intermediar, prezentarea site-ului proiectului. A doua zi, fiecare partener a prezentat activitățile realizate, iar profesorii de la universitate au prezentat primele produse intelectuale. Ceilalți parteneri au făcut sugestii referitoare la aceste rezultate, propuneri și s-a discutat despre realizarea produselor intelectuale viitoare. Oaspeții s-au bucurat și de vizitele culturale în orașul Iași.
Succes în continuare!