Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații "Gh. Mârzescu"

În Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii “Gheorghe Mârzescu” Iași se derulează în perioada 2015-2017 proiectul Erasmus+ DIG IT: Digital Storytelling meets the world of work care este destinat formării profesionale a elevilor, scopul proiectului fiind facilitarea procesului de învățare prin însuşirea metodei Digital Storytelling pentru a dezvolta elevilor abilități intelectuale pentru diagnostic şi analiză, pentru inovare și pentru conceptul “a învăța să înveți”.

Impact - Proiectul DIG IT încurajează elevii să învețe, să studieze și să se formeze pentru o carieră profesională într-un context european. Proiectul oferă șansa de a vorbi cu profesioniști și experți din domeniul lor profesional din România, Grecia, Finlanda, Italia și Portugalia.

Metoda Storytelling Digital este utilizată pentru a crea povești digitale ale experiențelor acumulate din vizitele la diferite locuri de muncă / companii europene, cunoscând astfel cerințele de formare profesională, responsabilitățile în anumite meserii  și condițiile de muncă posibile.

Beneficii - Elevii ȋşi dezvoltă abilitățile digitale, ȋşi consolidează competenţele lingvistice ȋn limba engleză, ȋşi dezvoltă imaginaţia şi creativitatea, ȋnvaţă să lucreze ȋntr-o echipă europeană, fiecare contribuind la realizarea unei poveşti digitale.

Rezultate:

În perioada 2015-2017, s-au realizat în cadrul acestui proiect 10 mobilități ale profesorilor și 19 mobilități ale elevilor din colegiul nostru în școlile partenerilor.

La reuniunea de proiect din România au participat 8 profesori parteneri și 2 profesori români, 26 elevi din școlile partenere și 7 elevi români.

În timpul reuniunilor transnaționale, elevii și profesorii au beneficiat și de workshopuri care i-au pregătit pentru crearea unor povești digitale, colaborând la realizarea unor astfel de povești cu alți colegi din țările partenere.

La Iași s-a organizat și Concursul Internațional: DIGIT QUIZ.

Vă rugăm să vizionați câteva din Poveștile digitale la care au contribuit și elevii colegiului nostru.

Why my folks call me George and not Georgiana?

How is it to be a good computer scientist

OMCO

Elektra

TVR Iasi

Palas Mall

La Castel

Site-ul oficial al proiectului