Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații "Gh. Mârzescu"

Lansarea proiectului

În perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2018, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații Gheprghe Mârzescu, Iași va derula un nou proiect european Erasmus + “MAAD - music, art, drama, dance in the classroom”, nr de referință 2017-1-FI01-KA219-034790_6, proiect finanțat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+.

Școlile partenere provin din Portugalia (Manteigas), România (Iași), Turcia (Ankara), Croația (Slavonski Brod), Grecia (Heraklion),  Spania (Torrevieja) și Finlanda ( Alavus).

Proiectul se adresează elevilor de 6-12 ani, în special învățământului primar.

Scopul proiectului MADD este de a îmbunătăți abilitățile de învățare ale elevilor prin muzică, artă, teatru și dans, prin cunoașterea diferitelor culturi obținând o perspectivă mai largă a artei și a procesului de realizare a artei.

Proiectul urmărește să creeze experiențe pozitive pentru toți copiii, să încurajeze gândirea alternativă, să construiască stima de sine, să ofere spațiu diferitelor forme de exprimare și rezolvare a problemelor prin cooperare. De asemenea, dorim să oferim instrumentele pentru profesorii noștri de a face lecțiile mai dinamice, lărgirea cunoștințele despre artă  prin diversele culturi ale partenerilor noștri, îmbunătățirea competențelor elevilor și profesorilor de comunicare în limba engleză, la mobilități participând și 9 elevi. Creativitatea în sala de clasă vizează modul în care un profesor captează studenții și îi inspiră să învețe, mai degrabă decât să memoreze informații. Artele vor oferi elevilor  motivație pentru învățătură și vor  preveni abandonul școlar.

 Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Coordonator proiect, prof. Maria Miron