Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații "Gh. Mârzescu"

Întâlnire de proiect - Turcia

În perioada 24-28.10.2017, profesorii Maria Miron și Ramona Dinu de la Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații “Gheorghe Marzescu” Iași au participat la prima întâlnire de proiect la Ankara, Turcia.

Scopul întâlnirii a fost organizarea activitatilor din proiect și a celorlalte reuniuni care vor avea loc în următorii doi ani  școlari.

A fost vizitată școala parteneră din Ankara, s-a asistat la lecții, s-a participat la două seminarii. Elevii și profesorii din școală au organizat o primire deosebit de călduroasă musafirilor, au pregătit un spectacol cu dansuri tradiționale, părinții au pregătit mâncaruri tradiționale pentru prânz în prima zi, în una din zile fiind invitați la prânz acasă într-o familie a unui elev din școală toți cei 14 profesori.

În școală, elevii și părinții au reușit să adune multe obiecte tradiționale într-un mini muzeu, ceea ce ne propunem și noi. Au fost organizate două vizite culturale, una în Ankara și alta în Capadocia, pentru a veni în contact cu istoria, cultura și civilizația turcă.

S-au stabilit activitățile următoare care vor fi realizate de profesorii și elevii din fiecare școală parteneră, activități care îi motivează foarte mult pe elevi să participe, să se implice, să fie toleranți.

Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

 

Coordonator de proiect, prof. Maria Miron