Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații "Gh. Mârzescu"

Întâlnire de proiect - Grecia

În  perioada 9-11 mai 2018, două cadre didactice de la CTETc „Gheorghe Marzescu ”  Iași ( Ioan-Adrian Frențescu -director adjunct și Maria Miron – profesor coordonator) au participat la activitățile care au avut loc în Heraklion, Grecia, în cadrul  celei de a doua reuniuni transnaționale a  proiectului Erasmus + KA2- ” MADD-music, art, drama, dance in the classroom”, proiect finanțat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+.                                                                              

Proiectul   se adresează elevilor de 6-12 ani, în special învățământului primar.  Organizațiile partenere provin din Portugalia (Manteigas), România (Iași), Turcia (Ankara), Croația (Slavonski Brod), Grecia (Heraklion),  Spania (Torrevieja) și Finlanda ( Alavus).    

Scopul proiectului MADD este de a îmbunătăți abilitățile de învățare ale elevilor prin muzică, artă, teatru și dans, prin cunoașterea diferitelor culturi obținând o perspectivă mai largă a artei și a procesului de realizare a artei.

În prima zi, s-a vizitat școala,  s-a audiat Imnul Păcii, versurile fiind contribuția elevilor din fiecare școală parteneră, muzica fiind compusă de școala primară din Heraklion, s-a participat la  un workshop de artă și dans, la un spectacol dedicat zilei de 9 mai.

A doua zi, s-a participat la alt workshop  de artă tradițională, la o vizită culturală și la un meeting pentru a discuta despre realizarea raportului intermediar.

A treia zi a fost dedicată participării la o Conferință Internațională și stabilirii unor coordonate cu privire la raportul intermediar, cu privire la activitățile care se vor desfășura în al doilea an de proiect.

Rezultatele  activităților proiectului nostru au fost expuse printr-o prezentare directă în cadrul Conferinței Internaționale Visi-Teaching Premiere (Visual teaching and storutelling in Finnish school education and in our project MADD in the classroom), 11 mai 2018. Cu ocazia acestei conferințe am aflat și despre rezultatele altor proiecte Erasmus+.

          Reuniunea de proiect a constituit, pentru toți partenerii, un prilej de a cunoaște cultura, tradițiile și istoria poporului grec, dar și de a-și promova propriile valori și tradiții într-un context internațional.  Dialogul cu cadrele didactice prezente la conferință a creat contextul pentru  a  pune bazele unor colaborări viitoare la nivel instituțional prin intermediul cărora elevii noștri vor avea oportunitatea de a interacționa cu  elevi din alte state europene.

        Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Coordonator proiect, prof. Maria Miron